Натурална козметика

Натурална козметика

Подреди по

Натурална козметика

Тук ще откриете предложенията ни за грижа за тялото и душата. Нашата натурална козметика ще подхрани и омекоти кожата ви, оставяйки я с кадифено на допир усещане. Формулирана с над 94% натурални съставки, тя носи в себе си перфектния баланс между чист и ефективен продукт.

Ето от къде ние черпим нашето вдъхновение...

 

Вдъхновението за натурална козметика EPOQUE

Най-добрата грижа за себе си е комбинация от ритуал както за тялото, така и за ума и душата. В забързаното ежедневие често забравяме да обръщаме достатъчно внимание на вътрешното ни Аз. А точно то е това, което е нашият неспирен и изобилстващ източник на енергия и на сили, с които да се справяме с ежедневните предизвикателства в нашия живот. Може дори да се каже, че тази част от нас е най-важната и най-нуждаещата се от пълноценна грижа. Затова ние решихме да надградим рутината за кожата на тялото си и да я превърнем в истинска домашна СПА терапия. Тя предоставя възможността, пестейки време,  ежедневно да обръщаме внимание на възстановяването на ума и тялото си.

 

Ритуалите за тяло и душа EPOQUE – комбинация от натурална козметика – лосион за тяло и скраб за тяло или натурална козметика – лосион за тяло, скраб за тяло и свещи

 

Ето как с няколко лесно приложими стъпки да надградите употребата на своята натурална козметика и да я превърнете в истински СПА ритуал, който ще успокои ума и душата ви и ще ви „рестартира“ и зареди с нови сили, с които да покорявате ежедневните върхове, пред които живота ви изправя:

 

Стъпка 1:

 

Влезте в банята. Загасете лампата и запалете ароматна свещ EPOQUE.

 

Стъпка 2:

 

Преминете към обичайната си рутина, след което масажирайте в кожата на тялото си скраб за тяло EPOQUE. Той ще премахне мъртвите клетки от епидермиса и ще остави кожата копринено гладка и уханна, озарена с естествен блясък. Докато изпълвате тази стъпка от ритуала се насладете на аромата, комбиниран с приятното усещане от солта, „пропита“ с полезни за кожата масла и на приглушената светлина, идваща от пламъчето на свещта.

 

Стъпка 3:

 

Ако имате малко повече свободно време, използвайте момента, за да се пренесете умствено на „щастливото си място“. Докато се наслаждавате на аромата и на топлината, идваща от влагата и водата, отведете подсъзнанието на местата, които ви носят истинско чувство на релакс. Опитайте истински да се потопите в това преживяване.

 

Стъпка 4:

 

Изплакнете обилно с вода. Попийте нежно кожата с чиста хавлия и нанесете необходимото количество лосион за тяло EPOQUE и разнесете по цялото тяло с кръгови движения. Без да осъзнаете как е станало, в края на ритуала ще усетите, че умът ви е отпуснат, реновиран и пречистен от ежедневните затормозяващи мисли. Това време на пауза ще спомогне сложният механизъм на ума и душата да започне да работи още по-бързо и ефективно. А нашият лосион за тяло EPOQUE ще е попил бързо без да остави мазни следи и ще е подхранил и омекотил кожата ви.

 

Стъпка 5:

 

Духнете свещта и се гмурнете в красивото предизвикателство, наречено Живот.

В перфектната ситуация, бихме комбинирали всички стъпки едновременно поне няколко пъти седмично, но тъй като не винаги ни остава достатъчно време и често бързаме, нашият съвет е да опитате ежедневно да изпълнявате поне по две комбинации от стъпките, които съчетават употреба на лосион за тяло с ароматна свещ,  скраб за тяло с ароматна свещ или самостоятелна употреба на натурална козметика EPOQUE.

Важно е да отбележим, че употребата на скраб за тяло е желателно да се случва веднъж или два пъти в седмицата, тъй като прекомерната ексфолиация може да раздразни кожата.

 

Някои от активните съставки в натуралната козметика EPOQUE:

 1. Масло от ший

Маслото се извлича от ядката на дървото ший, което расте в западноафриканската савана.

 • Повишава влажността на кожата - При употреба в лосион за тяло, крем за тяло или скраб за тяло, действа като емолиент, който омекотява и хидратира кожата. Тъй като съдържа няколко вида мастни киселини — включително линеолеинова, олеинова, палмитинова и стеаринова киселина — които подобряват естествената бариера на кожата, маслото от шеа също така предпазва кожата от замърсяване и увреждане  от околната среда.
 • Неговите противовъзпалителни свойства успокояват кожните проблеми
 • Може да лекува порязвания и ожулвания- Тази съставка също често се среща в продукти за заздравяване на белези, тъй като богатите й нива на мастни киселини помагат за омекотяване на тъканта на белега и могат да ускорят процеса на заздравяване на белега.
 • Помощник срещу стрии Подобно на кокосовото и какаовото масло, маслото от ший също се счита за неизменен помощник в борбата срещу стриите, защото прави кожата по-мека и еластична, стимулирайки синтеза на колаген, продкти, като лосион за тяло или скраб за тяло със съдържание на ший, правят кожата по-нежна, мека и еластична като стимулира синтеза на колаген. Изобилието от витамини и лечебни вещества прави увредения участък да изглежда по-гладък и обновен.
 • Антиоксидантите могат да означават свойства против стареене- маслото от шеа съдържа доста антиоксиданти, включително витамини А и Е, които предотвратяват увреждането на свободните радикали, когато се прилагат върху кожата.
 1. Бадемово масло

Маслото от сладък бадем се получава чрез извличане на плодовете на широколистното бадемово дърво (Prunus dulcis). Бадемовото масло има богат състав: съдържа много витамини, минерали, здравословни мазнини и протеини, които имат много ползи за здравето. Някои от най-полезните хранителни вещества включват витамини A, B1, B2, B6, D, E и минерали.

 • Наричано е още „кожно” масло, поради факта, че съставът му е най-близък до човешкия.Употребата на натурална козметика със съдържание на бадемово масло е излючително подходяща практика за чувствителна кожа.
 • Подхранва сухата кожа - Поради високото съдържание на ненаситени мастни киселини, бадемовото масло забавя трансепидермалната загуба на вода, което предпазва кожата от изсушаване и подобрява естествената й функция. Благодарение на маслата ( в това число и бадемовото) в комбинация с ексфолиращата сол, скраб за тяло EPOQUEексфолира кожата и премахва мъртвите клетки, като същевременно я оставя хидратирана, гладка, мека и озарена.
 • Намалява белезите- Зарастването на рани след нараняване или след операция често причинява белези по кожата. Противовъзпалителните свойства на бадемовото масло спомагат за намаляване на появата на белези, поради което често се използва в натурална козметика. Бадемовото масло е популярен природен лек, който помага за успокояване и изглаждане на кожата.
 • Минимизира увреждането от слънцето. Прекарването на време на слънце прави кожата уязвима към преждевременни признаци на стареене като бръчки и тъмни петна. Употребата на лосион за тяло със съдържание на бадемово масло в комбинация с продукт за слънцезащита намалява видимите признаци на стареене, причинени от UV радиация.
 • Избледнява вида на стриите. Стриите са естествена част от живота и те отбелязват големи промени в тялото – при рязка промяна на телесната маса или бременност. Наличието на бадемово масло във вашия натурален лосион за тяло ще спомогне за постепенното избледняване на стриите.
 1. Какаово масло
 • Чудесно решение за сухата кожа през зимата. Въпреки че този вид масло е твърде мазен и някои избягват да го ползват, основното му предимство е, че овлажнява по-качествено. Използвано в продукти, в които се влага в комбинация с други суровини,като лосион за тяло, например, какаовото масло проявява полезните си свойства и в същото време не „натежава“. Олеиновата, палмитиновата и стеариновата киселини в него подхранват и поддържат хидратацията на кожата, правейки я еластична и бляскава.
 • Какаовото масло е богат източник на антиоксиданти, които помагат в борбата със свободните радикали, които увреждат клетките. Те причиняват преждевременно стареене, хиперпигментация и загрубяване.
 • Има противовъзпалително действие. Зачервяването и възпалението се появяват при рязката смяна на температурите. Особено второто, е основен фактор за здравословни проблеми и дискомфорт в организма.Натурална козметика със съдържание на масло от какао има противовъзпалителни свойства, които помагат за успокояване на кожата и намаляване на увреждането ѝ заради метеорологичните условия през зимата.
 1. Арганово масло
 • Овлажнява кожата- Това до голяма степен се дължи на изобилието от витамин Е, който е мастноразтворим антиоксидант. Натурална козметика със съдържание на арганово масло може да помогне за подобряване на задържането на вода в кожата.
 • Лекува редица кожни заболявания - Аргановото масло съдържа голям брой лечебни свойства, включително антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. И двете спомагат за намаляване на симптомите на редица различни възпалителни кожни заболявания като псориазис и розацея.
 • Лекува кожни инфекции - Едно от традиционните приложения на аргановото масло е за лечение на кожни инфекции. Аргановото масло има антибактериални и фунгицидни свойства. Това му дава способността да помага при лечението и предотвратяването както на бактериални, така и на гъбични кожни инфекции.
 • Подобрява заздравяването на рани - Силната комбинация от антиоксиданти и витамин Е в аргановото масло може да се използва за по-бързо заздравяване на рани и порязвания.
 • Успокоява атопичния дерматит - Атопичният дерматит е често срещано кожно заболяване със симптоми като сърбеж, зачервена кожа. Витамин Е и естествените възпалителни свойства, открити в натурална козметика с арганово масло, могат да доведат до този успокояващ ефект.
 • Намалява омазняването на кожата - Благодарение на способностите на аргановото масло за намаляване на себума, то може да помогне за намаляване на общия себум и намаляване на омазняването на кожата.
 1. Масло от жожоба
 • Дълбоко хидратиращо - То е по-леко от другите масла и лесно се абсорбира в кожата. Прониква дълбоко, за да успокои и омекоти. Нашият натурален скраб за тяло осигурява отличен овлажняващ ефект и придава здравословен блясък.
 • Дълготрайна хидратация - Не се изпарява като овлажнителите на водна основа, което е много важно, когато кожата е изложена на агресивни външни влияния. Проучванията показват, че маслото от жожоба осигурява значителен слой влага с удължено действие
 • Храна за кожата – маслото от жожоба е пълно с хранителни вещества като витамин Е и В, както и антиоксиданти и минерали като хром, мед и цинк, които подхранват и защитават кожата.

 

Повече за натурална козметика EPOQUE:

 1. Лосион за тяло:

98% натурален продукт с безопасни и нетоксични парфюмни композиции, сьздадени специално за употреба в козметика, а някои дори са предназначени предимно за хранителната промишлиност.

 1. Скраб за тяло:

94% натурален продукт продукт с безопасни и нетоксични парфюмни композиции, сьздадени специално за употреба в козметика, а някои дори са предназначени предимно за хранителната промишлиност.

Повече за ароматни свещи EPOQUE:

Всички наши свещи са изработени от:

 1. Восъчна смес, която съдържа поне 80% съставки от растителен произход.
 2. Фитилите са 100% памучни.
 3. Парфюмните композиции и боите са безопасни и нетоксични, сьздадени специално за ароматни свещи. Голяма част от уханията се използват и в козметика, а някои дори са предназначени предимно за хранителната промишлиност.
 4. Декорацията е ръчно изработена от естествени материали.
 5. Всяка една от нашите ароматни свещи е с рециклируема опаковка.
 6. Нито една от нашите ароматни свещи не съдържа пластмаса.
 7. Всеки детайл по свещи EPOQUE е направен с много любов и отношение, за да може тя да носи истинско удоволствие на този, който ще я пали и вдъхва от аромата ѝ.